Ajankohtaista:

Tarjouspyyntö

1.5.2023 Osuuskunta Optowest pyytää tarjouksen kyläverkon hitsaustöistä Orvlax, Vättlax, Padva ja Korsuddarna alueisiin. Linkki tarjouspyyntöön.

Tule jäseneksi ja tilaa valokuituliittymä

5.9.2022. Voit vielä tilata valokuituliittymän ennen rakentamista Orvlaxiin, Vättlaxiin, Padvaan ja Korsuddarniin. Tilaus tehdän tästä.

Häiriö Ingvalsby alueella

30.8.2022 klo 9:00 Ingvalsby alueella esintyy häiriö teleliikenteessä. Selvitämme syytä parhaillaan. Pahoittelemme mahdollisista häiriöstä aiheutunutta haittaa.

Mahdollinen katkos Ingvalsbyssä 29.8

29.8.2022 Carunan sähköverkon parannustöiden takia tietoliikenteessä Ingvalsbyssä voi esintyä lyhyt katkos maanantaina 29.8 klo 13:00-14:30. Pahoittelemme mahdollisista häiriöstä aiheutunutta haittaa.

Mahdollinen katkos 9.8 klo 9:30-11:00

6.8.2022 Carunan sähköverkon parannustöiden takia tietoliikenteessä voi esintyä lyhyt katkos tiistaina 9.8 klo 9:30-11:00. Pahoittelemme mahdollisista häiriöstä aiheutunutta haittaa.

Huoltotyötä 20.6 14-16 ja 21.6 12-14

Osuuskunta Optowest suorittaa kuituverkon huoltotyötä maanantaina 20.6. klo 14-16 ja tiistaina 21.6 klo. 12-14. Tietoliikenteessä saattaa olla lyhyitä katkoksia kyseisenä aikana.

Pahoittelemme häiriöstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Projektipäällikkö

29.3.2022 Osuuskunta Optowest hakee projektipäällikköä toteuttamaan valokuituverkon laajentamishankkeen ja hoitamaan osuuskunnan muita hallinnollisia tehtäviä. Katso ilmoitus.  

Tuki valokuituverkon rakentamiseen

29.3.2022 Osuuskunta Optowestille on myönnetty julkista tukea EU:n jälleenrakentamisrashaston varoista valokuituverkon laajentamiseen Orvlaxiin, Vättlaxiin, Padvaan ja Korsuddarniin (katso kartta).

Vuosikokous 19.12

Osuuskunta Optowestin vuosikokous pidetään sunnuntaina 19.12.2021 klo 17 Malmåsa:ssa, Nitlaxintie 12, 10600 Tammisaari

Julkinen rahoitus on haettu

12.10.2021 Osuuskunta Optowest on hakenut julkista tukea valokuituverkon laajentamiseen. Lue lisää.

ANDELSLAGET OPTOWEST SÖKER EN PROJEKTCHEF

Http://www.optowest.fi/wp-content/uploads/2022/03/Projektchef_annons_www-2.pdf

VALOKUITUVERKON LAAJENTAMINEN

Valokuituverkon laajentaminen uusille alueille etenee suunnitelman mukaisesti. Osuuskunta on hakenut julkista tukea valokuituverkon laajentamiseen Orvlaxin, Vättlaxin, Padvan ja Korsuddarnan alueille. Katso oheinen kartta. Julkinen kuulutus jatkuu 20.10. asti. Kaapeleiden ja laitteiden sijoituslupien hakeminen on työn alla. Itse rakentaminen käynnistyy heti kun saamme myönteisen tukipäätöksen. Tässä vaiheessa emme tiedä milloin päätös saadaan, mutta se voi kestää kuukausia. Toivottavasti voimme kuitenkin rakentaa osan yhteiskaivuna Carunan kanssa, vaikka Caruna on aikaistanut omaa rakentamistaan puolella vuodella.

Jäseneksi voi yhä liittyä ja tehdä esisopimus valokuituliittymän osuuden merkinnästä. Jäsenyydestä kiinnostuneen tulee ottaa yhteyttä osuuskuntaan sähköpostitse, info@optowest.fi.

Projektin Padva-alue koskee osaa Padvaniemeä (katso oheinen kartta). Muu osa Padvaniemeä ja muut alueet käsitellään erillisinä hankkeina, joille haetaan julkista tukea, kun oma rahoitus näille alueille on kunnossa.

Kartta

KUULUTUS

KUULUTUS

Osuuskunta Optowest suunnittelee toteutettavaksi Raaseporin Orvlaxin, Vättlaxin, Padvan ja Korsuddarnan alueille valokuituhanketta. Tilaajaliittymät toteutetaan kiinteillä valokuituyhteyksillä, joille tarjotaan vähintään 100 Mbit/s symmetrisiä laajakaistayhteyksiä. Yhteysnopeudet ovat nostettavissa 1000 Mbit/s asti. Osuuskunta Optowest hakee hankkeelle julkista rahoitusta Uudenmaan ELY-keskuksesta, joka edellyttää julkista kuulemista tukemissaan kyläverkkohankkeissa EU:n Elvytysrahaston varoista. Julkisella kuulemisella selvitetään, onko alueille tulossa kaupallisin ehdoin rakennettavaa vastaavaa infrastruktuuria seuraavan kolmen (3) vuoden aikana tukitoimenpiteen julkaisemisajankohdasta lukien. Kuulemiseen voi vastata sekä julkinen että yksityinen toimija kuin myös yksityinen henkilö.

Mahdolliset kirjalliset vastaukset julkiseen kuulemiseen toimitetaan Osuuskunta Optowestille 20.10.2021 kello 16.00 mennessä joko postiosoitteeseen Osuuskunta Optowest c/o Papper&Hus Oy PL50, 10601 Tammisaari tai sähköpostitse osoitteeseen info@optowest.fi. Vastauksessa pyydetään erittelemään millä aikataululla ao. vastaaja on rakentamassa valokuituverkkoa ja mille alueelle sekä mitkä ovat vastaajan yhteystiedot. Lisätiedot:
Osuuskunta Optowest
Yngve Källberg, 040 554 6845, yngve.kallberg@optowest.fi
ELY-keskus
Juha Mäkinen, 0295 021 110, juha-k.makinen@ely-keskus.fi

Katso kartta

JULKISTA TUKEA VALOKUITUVERKON RAKENTAMISEEN

Nyt on mahdollista hakea julkista tukea (EU:n Elvytysrahasto) valokuituyhteyksien rakentamiseen. Osuuskunta Optowest hakee tukea, joka on 70 prosenttia rakennuskustannuksista, jos kylässäsi (Orvlax, Kalvdal, Vättlax, Padva, Rilax, Korsuddarna, Moderviken, Dal) on riittävästi halukkaita hakemaan osuuskunnan jäsenyyttä ja sitoutuu merkitsemään osuuden valokuituyhteydestä, jos julkista tukea saadaan. Rakentaminen toteutuu ainoastaan jos julkista tukea saadaan.

Oman 30 prosentin rahoitus on taattava ennen kuin Osuuskunta Optowest jättää tukihakemuksen. Projektin oma rahoitus muodostuu alueella asuvien merkitsemistä osuuksista.   

Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada julkista rahaa kylällesi. Toisin sanoen juuri vakituiset asukkaat ja ne, joilla on loma-asuntoja alueella, voivat vaikuttaa siihen, haetaanko tukea kyseiselle alueelle. Alueen koko ja tuen hakemisalue riippuvat siitä, kuka tulee Osuuskunta Optowestin jäseneksi ja allekirjoittaa valokuituliittymää varten esisopimuksen.

Jos haluat kuituyhteyden, pyydä alueen naapureita ja muita mukaan varmistamaan, että tuki tuodaan kotikylääsi!

Osuuskunta Optowestin jäsenhakemus ja esisopimus valokuituliittymän allekirjoittamiseksi tehdään viimeistään 31.8.2021 alla olevan linkin kautta. Todennus tehdään pankkitunnuksilla. 

Hae jäsenyyttä ja tee esisopimus valokuituosuudesta viimeistään 31.8.2021

VALOKUITUYHTEYS: ORVLAX, KALVDALEN, VÄTTLAX, PADVA JA KORSUDDARNA

Osuuskunta Optowest suunnittelee valokuituverkon laajentamista Orvlaxiin, Kalvdaleniin, Vättlaxiin, Padvaan ja Korsuddarnaan Carunan kanssa, joka asentaa sähkökaapeleita alueelle. Valokuituverkon rakentaminen edellyttää, että alueella on tarpeeksi monta tilaajaa. Optowest hakee myös julkista tukea. Valokuituliittymän hinta myöhemmin, ilman julkista tukea, on huomattavasti korkeampi.
.

Osuuskunta tarjoaa valokuituliittymän tontin rajalle seuraavasti:

Osuuskunnan jäsenyys, osuuden merkintähinta 200 €

Valokuituliittymän osuus, merkintähinta 3150 €. 

Valokuituliittymä edellyttää osuuskunnan jäsenyyttä. Hinnat ovat alv-verovapaita koska osuuksien merkintähinnat ovat sääntöjen ja osuuskuntalain mukaan palautuskelpoisia.  
.

Koska osuuskunta tulee hakemaan julkista rahoitusta EU:n Elvytysrahastosta, pelkkä kiinnostusilmoitus ei riitä enää tässä vaiheessa, vaan valokuituyhteydestä kiinnostunut tulee hakea osuuskunnan jäsenyyttä ja sitoutua merkitsemään Osuuskunta Optowestin valokuituliittymän osuuden jos julkista tukea saadaan.

Hae jäsenyyttä ja tee esisopimus valokuituosuudesta viimeistään 31.8.2021

KUULUTUS

Osuuskunta Optowest suunnittelee toteutettavaksi Raaseporin kunnan Långstrandin alueella valokuituhanketta. Kartta alueesta. Osuuskunta Optowest on hakenut hankkeelle julkista rahoitusta Uudenmaan  ELY-keskuksesta, joka edellyttää julkista kuulemista tukemissaan kyläverkkohankkeissa. Julkisella kuulemisella selvitetään, onko alueelle tulossa kaupallisin ehdoin rakennettavaa vastaavaa infrastruktuuria seuraavan kolmen (3) vuoden aikana tukitoimenpiteen julkaisemisajankohdasta lukien. Kuulemiseen voi vastata sekä julkinen että yksityinen toimija kuin myös yksityinen henkilö.

Mahdolliset kirjalliset vastaukset julkiseen kuulemiseen toimitetaan Osuuskunta Optowestille 7.7.2017 kello 16.00 mennessä joko postiosoitteeseen Osuuskunta Optowest c/o Papper&Hus Oy PL50, 10601 Tammisaari tai sähköpostitse osoitteeseen info@optowest.fi. Vastauksessa pyydetään erittelemään millä aikataululla ao. vastaaja on rakentamassa valokuituverkkoa ja mille alueelle sekä mitkä ovat vastaajan yhteystiedot.

Lisätiedot:
Osuuskunta Optowest
Yngve Källberg, 040 554 6845,
yngve.kallberg@optowest.fi
ELY-keskus
Juha Mäkinen, 040 550 3254,
juha-k.makinen@ely-keskus.fi

ILMOITA KIINNOSTUKSESTASI KUITUYHTEYDEESTÄ

Ilmoita kiinnostuksestasi jäsenyyden kautta. 

Osuuskunta laajentaa valokuituverkon alueisiin, missä on riittävästi tilaajia.  Varmista, että alueesi on mukana seuraavassa laajennushankkeessa hakemalla osuuskunnan jäsenyyttä. Jäsenhakemus tehdään sähköisesti alla olevan linkin kautta. Todennus tehdään pankkikoodeilla. 

Jäsenhakemus

Jäsenosuuden merkintähinta on 200 €. Osuuskunta Optowest käsittelee hakemuksen, lähettää viestin hyväksynnän jälkeen ja laskuttaa osuuden merkintähinnan jos osuutta ei ole siirretty toiselta entiseltä osakkaalta. Mikäli hakemusta ei voida hyväksyä, Osuuskunta Optowest ottaa sinuun yhteyttä.

Jäsennyys voidaan irtisanoa sääntöjen mukaisesti. Osuuskunta maksaa osuuden merkintähinnan palautuksen Osuuskuntalain ja osuuskunnan sääntöjen mukaisesti kun jäsenyys päättyy ja osuus on irtisanottu.

Kuitupäivä 2014

Paikalliset Karjaan Puhelin Oy ja Osuuskunta Optowest viettävät kansainvälistä kuitupäivää, Gimme Fibre Day, tiistaina 4.11.

FTTH Council Europe:n lanseeraama Gimme Fibre Day juhlistaa ja tuo esiin kiinteitä kuituliittymiä, jotka ovat ainoa tulevaisuudessakin toimiva ja riittävä laajakaistaratkaisu koteihin, yrityksiin ja yhteisöihin. Laadukkaat ja tehokkaat tietoliikenneyhteydet ovat elinehto kilpailukykyiselle yhteiskunnan kehitykselle.

Länsi-Uudellamaalla pitkän tähtäimen sijoituksia kiinteään verkkoon tekevät parhaillaan kaksi toimijaa, Karjaan Puhelin Oy sekä Tenholan ja Bromarvin alueella toimiva Osuuskunta Optowest. Investoinnit vaativat pääomaa ja haastavat pitkillä takaisinmaksuajoillaan, mikä ei houkuttele suuria pörssioperaattoreja.

Länsi-Uusimaa kuuluu maan johtaviin kuitualueisiin Karjaan Puhelimen ja Optowestin yhteisten satsauksien ansiosta. Joka neljäs talous asuntoyhtiöissä ja omakodeissa on jo liitetty kuituverkkoon, joten alueemme on mukana pohjoismaisessa kehitystahdissa, monista muista poiketen.

Kiinteä kuituliittymä hoitaa suuren tietovirran

Yksityishenkilöiden viestinnän tarve kasvaa jatkuvasti niin kapasiteetin kuin tiedonsiirron tasaisen laadunkin suhteen. Television katselu siirtyy nettiin ja lähetysajoista riippumattomaksi. Erityisesti televisiolaitteden huima kehitys mahdollistaa yhä suuremmat ja tarkemmat kuvaruudut ja mm. kolmiuloitteisen kuvan. Siirtymä standardilaadusta teräväpiirtoon jatkuu nyt kohti seinän kokoisia ruutuja, joiden kuvantarkkuus vastaa 4 kertaa HD-laatua, ns. 4K-televisioita on jo laajalti tarjolla. Tämä kehitys vaatii suurta ja tasalaatuista tiedonsiirtokykyä, joka on mahdollinen kiinteän kuituliittymän kautta.

Kiinteät kuituyhteydet avaavat uusia mahdollisuuksia korkealaatuisille videoyhteyksille myös sosiaalisektorilla.

Mobiilit yhteydet tarvitsevat kuitua

Mobiilin ja kiinteän laajakaistan vastakkainasettelu on laajalle levinnyt väärinkäsitys. Kiinteä laajakaista, kuitu voidaan nähdä juuristona kun taas mobiili laajakaista on osa kasvillisuudesta kuituverkkoon liitettyjen lähetysasemien muodossa.

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että selvitäkseen kasvavasta tiedonsiirtotarpeesta, on mobiiliverkkoa laajennettava siten, että välimatka käyttäjän ja lähetinmaston välillä kutistuu vähitellen vain muutamaan kymmeneen metriin. Ja jokainen uusi masto kytketään verkkoon kuidulla. Pitkällä tähtäimellä ei ole järkevää sijoittaa yhä enemmän mastoja maastoon vaan kotien kuituun liitetyt WLAN-päätelaitteet hoitavat asian yhteistyössä ulkomastojen kanssa. Tämän kehityksen näemme jo nyt, kun älypuhelimet vaihtavat verkon automaattisesti 3G:stä langattomaan kotiverkkoon. Näissä asioissa on jokainen talous oma onnensa seppä. Investoidako omaan kotiin tulevaan kuituun ja langattomaan WLAN-päätteeseen, joka antaa kotiin oman lähes rajoittamattoman, tasalaatuisen siirtokapasiteetin. Vai tyytyäkö kevyempään ratkaisuun, jossa tietoliikenne kulkee ikkunasta lähimmälle mastolle ja vaihteleva siirtokapasiteetti jaetaan niiden kesken, jotka juuri tuolloin sattuvat olemaan yhteydessä samaan mastoon.   

 

Lisätiedot:

www.gimmefibre.fi / www.gimmefibre.eu

Guy Källberg, hallituksen puheenjohtaja, Osuuskunta Optowest, puh. 0400 482 182

Jonna Kankaanpää, myynti- ja markkinointipäällikkö, Karjaan Puhelin Oy, puh. 044 744 4690

Henrik Ekblom, toimitusjohtaja, Karjaan Puhelin Oy, puh. 044 744 0420

 

PÄÄTELAITE

Osuuskunta suosittelee päätelaitteeksi Inteno FG500 Gigabit Fiber Gateway tai Inteno XG6846 Managed Ethernet Switch Tilaaja vastaa päätelaitteen hankinnasta itse.. Päätelaitteen voi ostaa EKM Service:ltä, Kuningattarenkatu 13 Tammisaari tai Karjaan Puhelimen palvelupisteestä Tammisaaressa, puh. 019 278 480, Viherlehdonkatu 7, Tammisaari.

EKM Servicen kotisivuilta löytyy tieto päätelaitteista ja tilauslomake. Osoite on http://www.ekm.fi/fi/palvelut/internet/optowest. Jos ostat päätelaitteen muualta, sinun pitää tietää mikä SFP -moduuli sopii liittymääsi.

 

KaapeliTV vaatii sekä ylimääräisen moduulin, joka kytketään päätelaitteeseen, että asentajan käynnin. Jos sinulla on ainoastaan Internet, voit kytkeä yhteyskaapelit itse. Sininen liitin on dataa (internettiä) varten ja vihreä kaapeliTV:tä varten. Päätelaite tunnistaa itse asetukset. Vältä kaapelin vetämistä sisään ja ulos monta kertaa. Myös sopivat kaapelit saat EKM Serviseltä tai Karjan Puhelimesta. Älä missään nimessä katso kuidun päähän. Kuidun valo vahingoittaa silmiä. Kuidun päähän (kontaktiin) ei saa koskea.  Asentaja voi kytkeä päätelaitteen samalla kun asentaa päätekotelon, mikäli tilaaja on ostanut päätelaitteen.

 

FG500 Gigabit Fiber Gateway

http://www.inteno.se/store/tabid/141/categoryid/130/productid/717/default.aspx

Inteno XG6846 Managed Ethernet Switch

http://www.inteno.se/store/tabid/141/categoryid/130/productid/723/default.aspx

 

HANKINTAPÄÄTÖS

HANKINTAPÄÄTÖKSEN TIEDOKSIANTO                                                                  19.7.2013

 

Osuuskunta Optowestin hallitus on 18.7.2013 kokoontunut ja valinnut hankinnalle ” Kyläviestintäverkko / Byakommunikationsnät (Ingvalsby-Prästkulla)” maanrakennustöiden ja valokaapeleiden toimittajat. Maanrakennustöiden toimittajaksi on valittu TLT-Connection Oy ja valokaapeleiden toimittajaksi Nestor Cables Oy .

Osuuskunta Optowest kiittää kaikkia tarjouksenjättäjiä ja toivottaa hyvää kesää.

Puh: 045 874 9445
S-posti: info@optowest.fi
Osoite: c/o Papper&Hus Oy, PL50, 10601 Tammisaari

Paperi&Talot: - 019 232 800-
Help desk: - 045 874 9445
Isännöitsijä: -

© OPTOWEST 2012. Terms of Use. Created by MR MEDIA