Ajankohtaista:

Osuuskunta Optowest luokkaan AA+

Suomen Asiakastieto Oy on luokitellut Osuuskunta Optowestin luokkaan AA+, joka on korkein luokitus yrityksille, joiden liikevaihto on alle 200 000 €. Ainoastaan 13 % Suomen yrityksistä kuuluu luokkiin AA+ tai AAA.

Kabelbrottet på Skallbölevägen är reparerat

10.2.2020 kl 20 Kabelbrottet på Skallbölevägen är nu reparerat och förbindelserna fungerar igen.

Avbrott i datatrafiken på Skallbölevägen och Hästhagavägen

9.2.2020 kl 12 Andelslaget Optowest meddelar att det förekommer ett avbrott i datatrafiken på Skallbölevägen och Hästhagavägen pga ett kabelbroppt. Vi försöker åtgärda felet så fort som möjligt. Vi beklagar eventuella olägenheter pga. avbrottet.

 

Tiedotustilaisuus jäsenille 27.1

Osuuskunta Optowest pitää tiedotustilaisuuden jäsenilleen maanantaina 27.1.2020 klo 18 Villa Vera:ssa, Bromarvintie 1815, 10570 Bromarv

Tiedotustilaisuus Öby:ssä lauantaina 6.7 klo 18

Tiedotustilaisuus valokuituverkon rakentamisesta Öby:hyn pidetään lauantaina 6.7 klo 18. Paikka Basabölentie 5.

Korjaustyö 7.5 klo 8 – 16

Osuuskunta Optowest suorittaa kuituverkon korjaustyötä (runkokaapelin vahingon korjaus) tiistaina 7.5. klo 8 – 16. Sekä tietoliikenneyhteys että kaapeliTV-yhteys on katkaistu osittain päivän aikana Bromarvin kirkonkylässä ja Bromarvintiellä. Pahoittelemme mahdollista höiriöstä aiheutunutta haittaa. 

Vika korjattu Bromarvin telekeskuksessa 15.12

15.12.2018 klo 13 Vika on korjattu Bromarvin telekeskuksessa ja tietoliikkenneyhteydet toimivat taas.

Tietoliikenteessä katkos Bromarvissa 15.12

15.12.2018 klo 12 Teknisen vian takia tietoliikenteessä on katkos Bromarvissa. Pyrimme mahdollisiman pian korjata vian. Pahoittelemme häiriöstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Vuosikokous 18.12

Osuuskunta Optowestin vuosikokous pidetään tiistaina 18.12.2018 klo 18 Malmåsa:ssa, Nitlaxintie 12, 10600 Tammisaari

Digitaalisen infrastrukturin strategia

2.10.2018 Viestintäministeriö on julkaissut Digitaalisen infrastruktuurin strategia

KUULUTUS

Osuuskunta Optowest suunnittelee toteutettavaksi Raaseporin kunnan Långstrandin alueella valokuituhanketta. Kartta alueesta. Osuuskunta Optowest on hakenut hankkeelle julkista rahoitusta Uudenmaan  ELY-keskuksesta, joka edellyttää julkista kuulemista tukemissaan kyläverkkohankkeissa. Julkisella kuulemisella selvitetään, onko alueelle tulossa kaupallisin ehdoin rakennettavaa vastaavaa infrastruktuuria seuraavan kolmen (3) vuoden aikana tukitoimenpiteen julkaisemisajankohdasta lukien. Kuulemiseen voi vastata sekä julkinen että yksityinen toimija kuin myös yksityinen henkilö.

Mahdolliset kirjalliset vastaukset julkiseen kuulemiseen toimitetaan Osuuskunta Optowestille 7.7.2017 kello 16.00 mennessä joko postiosoitteeseen Osuuskunta Optowest c/o Papper&Hus Oy PL50, 10601 Tammisaari tai sähköpostitse osoitteeseen info@optowest.fi. Vastauksessa pyydetään erittelemään millä aikataululla ao. vastaaja on rakentamassa valokuituverkkoa ja mille alueelle sekä mitkä ovat vastaajan yhteystiedot.

Lisätiedot:
Osuuskunta Optowest
Yngve Källberg, 040 554 6845,
yngve.kallberg@optowest.fi
ELY-keskus
Juha Mäkinen, 040 550 3254,
juha-k.makinen@ely-keskus.fi

ILMOITA KIINNOSTUKSESTASI KUITUYHTEYDEESTÄ

Ilmoita kiinnostuksestasi lähettämälla sähköpostiviestin osoitteeseen info@optowest.fi tai soita numeroon 045 874 9445

Kerro kuka olet, missä asut tai missä vapaa-ajanasuntosi sijaitsee, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Kuitupäivä 2014

Paikalliset Karjaan Puhelin Oy ja Osuuskunta Optowest viettävät kansainvälistä kuitupäivää, Gimme Fibre Day, tiistaina 4.11.

FTTH Council Europe:n lanseeraama Gimme Fibre Day juhlistaa ja tuo esiin kiinteitä kuituliittymiä, jotka ovat ainoa tulevaisuudessakin toimiva ja riittävä laajakaistaratkaisu koteihin, yrityksiin ja yhteisöihin. Laadukkaat ja tehokkaat tietoliikenneyhteydet ovat elinehto kilpailukykyiselle yhteiskunnan kehitykselle.

Länsi-Uudellamaalla pitkän tähtäimen sijoituksia kiinteään verkkoon tekevät parhaillaan kaksi toimijaa, Karjaan Puhelin Oy sekä Tenholan ja Bromarvin alueella toimiva Osuuskunta Optowest. Investoinnit vaativat pääomaa ja haastavat pitkillä takaisinmaksuajoillaan, mikä ei houkuttele suuria pörssioperaattoreja.

Länsi-Uusimaa kuuluu maan johtaviin kuitualueisiin Karjaan Puhelimen ja Optowestin yhteisten satsauksien ansiosta. Joka neljäs talous asuntoyhtiöissä ja omakodeissa on jo liitetty kuituverkkoon, joten alueemme on mukana pohjoismaisessa kehitystahdissa, monista muista poiketen.

Kiinteä kuituliittymä hoitaa suuren tietovirran

Yksityishenkilöiden viestinnän tarve kasvaa jatkuvasti niin kapasiteetin kuin tiedonsiirron tasaisen laadunkin suhteen. Television katselu siirtyy nettiin ja lähetysajoista riippumattomaksi. Erityisesti televisiolaitteden huima kehitys mahdollistaa yhä suuremmat ja tarkemmat kuvaruudut ja mm. kolmiuloitteisen kuvan. Siirtymä standardilaadusta teräväpiirtoon jatkuu nyt kohti seinän kokoisia ruutuja, joiden kuvantarkkuus vastaa 4 kertaa HD-laatua, ns. 4K-televisioita on jo laajalti tarjolla. Tämä kehitys vaatii suurta ja tasalaatuista tiedonsiirtokykyä, joka on mahdollinen kiinteän kuituliittymän kautta.

Kiinteät kuituyhteydet avaavat uusia mahdollisuuksia korkealaatuisille videoyhteyksille myös sosiaalisektorilla.

Mobiilit yhteydet tarvitsevat kuitua

Mobiilin ja kiinteän laajakaistan vastakkainasettelu on laajalle levinnyt väärinkäsitys. Kiinteä laajakaista, kuitu voidaan nähdä juuristona kun taas mobiili laajakaista on osa kasvillisuudesta kuituverkkoon liitettyjen lähetysasemien muodossa.

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että selvitäkseen kasvavasta tiedonsiirtotarpeesta, on mobiiliverkkoa laajennettava siten, että välimatka käyttäjän ja lähetinmaston välillä kutistuu vähitellen vain muutamaan kymmeneen metriin. Ja jokainen uusi masto kytketään verkkoon kuidulla. Pitkällä tähtäimellä ei ole järkevää sijoittaa yhä enemmän mastoja maastoon vaan kotien kuituun liitetyt WLAN-päätelaitteet hoitavat asian yhteistyössä ulkomastojen kanssa. Tämän kehityksen näemme jo nyt, kun älypuhelimet vaihtavat verkon automaattisesti 3G:stä langattomaan kotiverkkoon. Näissä asioissa on jokainen talous oma onnensa seppä. Investoidako omaan kotiin tulevaan kuituun ja langattomaan WLAN-päätteeseen, joka antaa kotiin oman lähes rajoittamattoman, tasalaatuisen siirtokapasiteetin. Vai tyytyäkö kevyempään ratkaisuun, jossa tietoliikenne kulkee ikkunasta lähimmälle mastolle ja vaihteleva siirtokapasiteetti jaetaan niiden kesken, jotka juuri tuolloin sattuvat olemaan yhteydessä samaan mastoon.   

 

Lisätiedot:

www.gimmefibre.fi / www.gimmefibre.eu

Guy Källberg, hallituksen puheenjohtaja, Osuuskunta Optowest, puh. 0400 482 182

Jonna Kankaanpää, myynti- ja markkinointipäällikkö, Karjaan Puhelin Oy, puh. 044 744 4690

Henrik Ekblom, toimitusjohtaja, Karjaan Puhelin Oy, puh. 044 744 0420

 

PÄÄTELAITE

Osuuskunta suosittelee päätelaitteeksi Inteno FG500 Gigabit Fiber Gateway tai Inteno XG6846 Managed Ethernet Switch Tilaaja vastaa päätelaitteen hankinnasta itse.. Päätelaitteen voi ostaa EKM Service:ltä, Kuningattarenkatu 13 Tammisaari tai Karjaan Puhelimen palvelupisteestä Tammisaaressa, puh. 019 278 480, Viherlehdonkatu 7, Tammisaari.

EKM Servicen kotisivuilta löytyy tieto päätelaitteista ja tilauslomake. Osoite on http://www.ekm.fi/fi/palvelut/internet/optowest. Jos ostat päätelaitteen muualta, sinun pitää tietää mikä SFP -moduuli sopii liittymääsi.

 

KaapeliTV vaatii sekä ylimääräisen moduulin, joka kytketään päätelaitteeseen, että asentajan käynnin. Jos sinulla on ainoastaan Internet, voit kytkeä yhteyskaapelit itse. Sininen liitin on dataa (internettiä) varten ja vihreä kaapeliTV:tä varten. Päätelaite tunnistaa itse asetukset. Vältä kaapelin vetämistä sisään ja ulos monta kertaa. Myös sopivat kaapelit saat EKM Serviseltä tai Karjan Puhelimesta. Älä missään nimessä katso kuidun päähän. Kuidun valo vahingoittaa silmiä. Kuidun päähän (kontaktiin) ei saa koskea.  Asentaja voi kytkeä päätelaitteen samalla kun asentaa päätekotelon, mikäli tilaaja on ostanut päätelaitteen.

 

FG500 Gigabit Fiber Gateway

http://www.inteno.se/store/tabid/141/categoryid/130/productid/717/default.aspx

Inteno XG6846 Managed Ethernet Switch

http://www.inteno.se/store/tabid/141/categoryid/130/productid/723/default.aspx

 

HANKINTAPÄÄTÖS

HANKINTAPÄÄTÖKSEN TIEDOKSIANTO                                                                  19.7.2013

 

Osuuskunta Optowestin hallitus on 18.7.2013 kokoontunut ja valinnut hankinnalle ” Kyläviestintäverkko / Byakommunikationsnät (Ingvalsby-Prästkulla)” maanrakennustöiden ja valokaapeleiden toimittajat. Maanrakennustöiden toimittajaksi on valittu TLT-Connection Oy ja valokaapeleiden toimittajaksi Nestor Cables Oy .

Osuuskunta Optowest kiittää kaikkia tarjouksenjättäjiä ja toivottaa hyvää kesää.

OHJELMISTON HANKINTAPÄÄTÖS

HANKINTAPÄÄTÖKSEN TIEDOKSIANTO                                                                  24.6.2013

 

Osuuskunta Optowestin hallitus on 20.6.2013 kokoontunut ja valinnut hankinnalle ”Viestintäverkon (Tenhola-Bromarv) aktiivilaitteisto, ohjelmisto ja tekninen hallinta ” ohjelmiston toimittajan. Toimittajaksi on valittu Karis Telefon Ab.

Liitteessä on hankintapäätöksen perusteet. Päätökset laitteiston hankinnasta ilmoitetaan erikseen.

Hankintasopimus syntyy kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella eikä tämän tiedoksiannon perusteella. Ehtona on että ohjelmisto on yhteensopiva hankitun laitteiston kanssa.  Päätökseen voi hakea muutosta liitteessä olevan ohjeen mukaisesti.

Osuuskunta Optowest kiittää kaikkia tarjouksenjättäjiä ja toivottaa hyvää kesää.

AKTIIVILAITTEISTON HANKINTAPÄÄTÖS

HANKINTAPÄÄTÖKSEN TIEDOKSIANTO                                                                  24.6.2013

 

Osuuskunta Optowestin hallitus on 20.6.2013 kokoontunut ja valinnut hankinnalle ”Viestintäverkon (Tenhola-Bromarv) aktiivilaitteisto, ohjelmisto ja tekninen hallinta ” laitteiston toimittajan. Toimittajaksi on valittu EKM Service Oy Ab.

Liitteessä on hankintapäätöksen perusteet. Päätökset ohjelmiston hankinnasta ilmoitetaan erikseen.

Hankintasopimus syntyy kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella eikä tämän tiedoksiannon perusteella. Päätökseen voi hakea muutosta liitteessä olevan ohjeen mukaisesti.

Osuuskunta Optowest kiittää kaikkia tarjouksenjättäjiä ja toivottaa hyvää kesää.

TUKI KYLÄVERKON RAKENTAMISEEN

Ely-Keskus on myöntänyt projektitukea kyläverkon rakentamiseen Prästkullaan, Rombyhyn, Ingvalsbyhyn, Karsbyhyn, Bondböleen,  Skinnarbyhyn och Hangistiin. Tuki on 50 % hyväksytyistä investointikustannuksista. Kuituverkon rakentaminen alkaa urakoitsijan valinnan jälkeen. Rakennushankkeen kilpailutus tehdään huhti-toukokuussa 2013.
Lataa alustavat rakentamiskartat. Huom! Kartat ovat alustavia ja reitit voivat vielä muuttua.
Hela omradet_2
Prastkulla_Romby_I
Prastkulla_Romby_II
Ingvalsby_Karsby_Bondbole_I
Ingvalsby_Karsby_Bondbole_II
Ingvalsby_Karsby_Bondbole_III
Ingvalsby_Karsby_Bondbole_IV
Skinnarby
Hangist_I
Hangist_II

TARJOUSPYYNTÖ

TARJOUSPYYNTÖ

Hankinta koskee kuituverkon hallintaa varten tarvittavaa aktiivilaitteistoa ja ohjelmistoa sekä valinnaisena koko verkon teknistä hallintaa, asiakaspalvelu mukaan lukien. Osatarjoukset hyväksytään. Osuuskunta Optowest pyytää tarjousta HILMA-järjestälmän kautta ja viimeinen tarjouksenjättöpäivä on 30.4.2013 klo 16. Tarjoukset voidaan myös lähettää osoitteeseen info@optowest.fi.

Lisää tietoa: http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2013-009037/

Puh: 045 874 9445
S-posti: info@optowest.fi
Osoite: c/o Papper&Hus Oy, PL50, 10601 Tammisaari

Projektipäällikkö: Yngve Källberg - 040 554 6845
Help desk: - 045 874 9445
Hallituksen puheenjohtaja: Sten Öhman - 044 253 0464

© OPTOWEST 2012. Terms of Use. Created by MR MEDIA